Over

Ja… na 71 jaar is er een einde gekomen aan de activiteiten van tuincentrum en kwekerij Snoeijen (voorheen ook hoveniersbedrijf). Het wordt nu tijd voor een andere invulling.

Het begon in 1949

De “Kweek” is gestart in september 1949 door mijn vader Wim, die als groentekweker (Tuinder) door het leven ging. Vele oud-Heezenaren hebben in vroegere tijden nog bij hem een centje bijverdiend met het plukken van aardbeien, frambozen, bessen, de teelt van witlof, augurken en anderszins.

Van groentekweker naar kwekerij en tuincentrum/hoveniersbedrijf

In die tijd hadden veel agrarische ondernemingen een natuurlijke opvolger uit het gezin en zo nam ik de kwekerij (oftewel ‘de Kweek’) over in 1979. Niet als groentekweker, maar als kweker van tuinplanten (vaste planten, perkplanten e.d.). Daarnaast startte ik een hoveniersbedrijf, wat toen erg in opkomst was. Inmiddels had ik ook een onderwijsbevoegdheid gehaald als docent van agrarische opleidingen, waarbij ik me in de loop der jaren specialiseerde in sortimentskennis en toepassingen van alle voorkomende tuinplanten (van bomen t/m vaste planten).

Dit laatste heb ik mijn hele werkzame leven als parttime docent gedaan. Bij vakopleidingen voor hoveniers (o.a. Helicon opleidingen) en als gastdocent bij tal van bedrijven, zoals de groene dienst van de Efteling, div. hoveniersbedrijven, gemeenten en boomkwekerijen. Dit laatste blijf ik incidenteel nog wel even doen.

Verkoop van de bestaande voorraad

Het tuincentrum is inmiddels gesloten, maar we hebben nog bomen en planten op voorraad. Wil je een keer langskomen om de aanwezige voorraad te bekijken? Neem dan contact met me op voor een afspraak.

En wat gebeurt er met het tuincentrum? Dat wordt geleidelijk ontmanteld tot een park met grasvelden, bomen en bloemenakkertjes. 

Tot slot: bedankt!

Aan alle medewerkers die betrokken zijn geweest bij mijn bedrijf én dat van mijn vader: Bedankt voor jullie fantastische inzet door de jaren heen!

En voor alle trouwe klanten: Dank voor de fijne contacten die ik met jullie gehad heb…dat ga ik ongetwijfeld missen!

Hartelijke groeten,

Arie Snoeijen